Panik atak gerçek bir tehlike, organik bir bozukluk veya görünürde belirgin bir neden olmaksızın kendini fiziksel olarak belli eden şiddetli bir korku atağıdır. Panik atak geçiren kişi de çarpıntı, nefes darlığı, bayılma hissi, titreme, üşüme, uyuşma, baş dönmesi, karıncalanma, kalp krizi geçiriyormuş hissi, karın ağrısı, göğüste baskı, ölüm korkusu ve kontrolünü kaybedeceği korkusu gibi panik atağın başlıca semptomları gözlenebilir.
Tipik bir panik atağın süresi 5/10 dakikadır. Ancak çok nadir olarak 1 saat kadar sürebilir. Sizi korkutur, rahatsız eder ve sonrasında terk eder. Panik atak deneyimleyen kişiler çoğunlukla atak geçireceğim korkusuyla kalabalık alanlara gitmekten, toplu taşımaya binmekten korkabilir ve bu da zamanla işlevselliğini olumsuz etkiler.
panik atak tedavi edilebilen bir bozukluktur. Bu bozukluğun sebebi genelde kişinin altta yatan çatışmaları, travmaları veya stresleridir. Çoğu zaman görmezden geldiğimiz ve halledemediğiz sorunların gün yüzüne çıkma şekli diyebiliriz. Ataklarımızın sebebini bulmaya ne zaman, kiminle ve nasıl hissettiğimizde ortaya çıktığını gözlemlemekle başlayabiliriz. Bu aşamada doğru nefes egzersizleri ve psikoterapiyle, altta yatan travmalarımızı çalışır ve panik atakla nasıl baş edeceğimizi öğrenebiliriz.