Psikolojik rahatsızlıkların belirtileri

Panik Ataklarımızın Bir Anlamı Var

Psikolojik sinir hastalığı belirtileri olarak adlandırılan ancak hatalı bir terim olan psikolojik rahatsızlıkların belirtilerine bakıcaz birlikte bu yazımızda.

Psikolojik rahatsızlıklar genellikle hayatın zorlukları yükleyin mücadele etmekte zorlanıldığı dönemlerde ortaya çıkan, insanların hayatlarının akışlarına oldukça zorlayan ve etkileyen zamanlardır. psikolojik rahatsızlıklar genellikle çok büyük değişimler ve dönüşümler yaşanıldığı zamanlar ortaya çıkmaktadır. Evlilik yapmak, yeni eve taşınmak, çocuk doğurmak, ergenlik dönemine girmek, bir ölüm veya bir kayıpla mücadele etmek durumunda kalmak, ayrılık yaşamak gibi durumlarda psikolojik rahatsızlıklar ortaya çıkarak hayatın akışını büyük oranda etkilemeye başlamaktadır. Psikolojik rahatsızlığı olan kişilerin çoğu öncelerde bunu fark etmeyerek başa çıkmaya çalışırlar. Zaman içerisinde psikolojik rahatsızlıklar büyüyerek sosyal hayatın etkilenmesine, iş hayatında adaptasyon problemi yaşanmasına gündelik işlerin düzenli ve doğru bir biçimde yapılamamasına hatta öz bakımımızı bile aksatmamıza sebep olacaktır. Bir psikolojik rahatsızlığınız varsa bunun pek çok belirtisi yaşayabilirsiniz. Bunlardan en çok bilinen depresyon halidir. Her zaman depresyon hali ile ortaya çıkmayarak daha büyük travmalar yaşatabilen psikolojik rahatsızlıkları hissettiğiniz zaman mutlaka bir uzman hekimden destek almalısınız.

Psikolojik sinir hastalığı yaşayan kişiler gündelik hayatlarına olması gerektiği gibi devam edemezler. Genellikle günlük rutin işlerini büyük oranda aksatır, çoğu arkadaşıyla görüşmek istemez, aile üyeleri ile iletişimi büyük oranda azaltır, Bazi anlarda büyük bir buhran hali yaşayabilir, anlık duygu durum değişiklikleri ile göze çarpabilir, gece uykusuzlukları, yaptığı işe adaptasyon bozukluğu, çalışmak istememe, uzun süren uyku halleri gibi durumlar ortaya çıkabilir. Ne kadar çok uyusa da uykusunu alamama, uykuda çok uyanma gibi durumlarda gözlemlenebilir. Psikolojik hastalıklar her zaman açılamayacak ve büyük sorunların işaretçisi değildir. Bu gibi durumlar yaşıyorsanız veya aile bireylerinizden, yakın çevrenizden biri bu gibi sorunlarla baş etmeye çalışıyorsa muhtemelen psikolojik sinir hastalığı belirtileri yaşıyor demektir.